woensdag 21 september 2011

Hongaarse deelname aan Kunst- en Cultuurfestival

Leden van de Hongaarse sportdansgroep ‘Albatrosz’ zullen tijdens het Kunst- en Cultuurfestival Leusden hun opwachting maken in jongerencentrum De IJsbreker. Daar zal de groep zaterdag 24 september optreden tijdens een talentenjacht, die in het kader van het festival is georganiseerd.

De komst van de Hongaarse groep is mogelijk gemaakt door de stichting Vriendschapsband Leusden – Tét e.o. De contacten voor deelname aan het Leusdense festival zijn eerder dit jaar gelegd, tijdens een bezoek dat een Leusdense delegatie aan Hongarije bracht.
De leden van de Hongaarse dansgroep zijn allen afkomstig uit de regio waarmee Leusden al meer dan tien jaar vriendschappelijke banden mee onderhoudt. Jaarlijks worden over en weer grotere en kleinere projecten en uitwisselingen op touw gezet om de vriendschappelijke betrekkingen concreet inhoud te geven. Eerder dit jaar rondde de Leusdense stichting een fietsenproject af, waarmee in de Hongaarse dorpen de toeristische infrastructuur werd versterkt.
De Hongaarse jongeren zullen in De IJsbreker demonstraties ‘buikdansen’ geven. De groep is ontstaan vanuit de gedachte om jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding te geven. ,,Wij vinden dat het onze verantwoordelijkheid is om goed te zorgen voor talenten, dat we talenten stimuleren en ervoor zorgen dat ze niet verloren gaan, dat iemand zijn eigen talenten gaat ontdekken en deze verder harmonieus kan ontwikkelen’’, laat de begeleiding van de dansgroep desgevraagd weten.
Ook zal het bezoek worden aangegrepen voor bestuurlijk overleg tussen de partners in de Vriendschapsband. Daarin zal onder meer worden stilgestaan bij het voornemen van het College om de subsidie voor de Leusdense stichting stop te zetten en de gevolgen die dat voor de Vriendschapsband heeft.

Het optreden van de Hongaarse dansgroep maakt deel uit van de talentenjacht die zaterdag 24 september in jongerencentrum De IJsbreker wordt gehouden. De groep zal meerdere keren het programma met optredens onderbreken. De talentenjacht begint om 19.00 uur. 

Bron: LeusderKrant.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten