vrijdag 16 september 2011

The Borgias: historische fictieserie, opgenomen in Hongarije

De serie volgt de opkomst van de Borgia familie aan de top van de Rooms-katholieke Kerk en hun strijd om het behouden van hun greep op de macht. Het begin van het eerste seizoen toont de verkiezing van Rodrigo Borgia tot het pausdom, door simonie en omkoping met de hulp van zijn zoon, Cesare. De triomf van Borgia, die paus Alexander VI werd in de pauselijke conclaaf, zette kwaad bloed bij zijn rivalen in het college van kardinalen, van wie sommigen besloten om een complot tegen hem te beramen. Met de hulp van zijn familie neemt Alexander het op tegen zijn vijanden, en versterkt hij zijn positie door allianties met andere Europese mogendheden te sluiten.

Ondertussen reist Alexanders grote rivaal, kardinaal Della Rovere in Italië en Frankrijk rond om bondgenoten te zoeken om de paus af te zetten. Hij slaagt erin om Koning Karel van Frankrijk te overtuigen om hem te helpen bij het elimineren van paus Alexander, in ruil om de koning te steunen bij zijn aanspraak op de troon van Napels, een bondgenoot van de Borgias door het huwelijk. Seizoen één culmineert met Karel en zijn leger die, vergezeld van Della Rovere, marcheren naar Rome en uiteindelijk tot een duel komen met de Borgias.

De serie is een internationale coproductie: ze is nl. volledig opgenomen in de Korda studio's te Boedapest, de regisseur is een Ier, en ze wordt uitgezonden door Showtime in de Verenigde Staten en door Bravo! in Canada. Ook de Nederlandse actrice Lotte Verbeek speelt een hoofdrol!


Het eerste seizoen van The Borgias is op 3 april in première gegaan in de Verenigde Staten en in Canada, en bestaat uit 9 afleveringen. Een tweede seizoen is op komst.

Hoofdrollen:
Jeremy Irons – Rodrigo Borgia / Paus Alexander VI
François Arnaud – Cesare Borgia
Holliday Grainger – Lucrezia Borgia
Joanne Whalley – Vannozza dei Cattanei
Lotte Verbeek – Giulia Farnese
David Oakes – Juan Borgia
Sean Harris – Michelotto Corella
Simon McBurney – Johannes Burchart
Colm Feore – Giuliano della Rovere (later Paus Julius II)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten