woensdag 21 september 2011

Berenboerderij Medveotthon

Heb je ooit al 42 bruine beren en 26 Europese grijze wolven gezien op één plaats?

De berenboerderij Medveotthon kan je vinden in Veresegyház, nabij Boedapest. Ze is open voor publiek sinds 1998 en is 1,9Ha groot. 1.25Ha is bevolkt door bruine beren, en 6500m² zijn bedoeld voor wolven. De beren leven tussen dennenbomen en hun rust is verzekerd door 8 artificiële grotten. Gedurende de zomer kunnen ze in kunstmatige vijvers drinken, vissen en plezier maken. Er is niets spectaculairder dan te zien hoe bruine beren op hun rug zwemmen in hun vijvertje!

Ze worden gekenmerkt door spelletjes en rivaliteit, tamheid en wildheid. Ze zijn vriendelijk en angstig. Het gebeurt vaak dat zij voor een stuk appel, wortel of honing u begeleiden op uw tocht. Als u wat honing en een houten lepel bij hebt (u kunt deze verkrijgen in het restaurant), kunt u deze beren voeden voor uw eigen plezier.

Wolven:
De wolven zijn woonachtig in Veresegyház sinds 2000. Twee roedels leven op hun eigen territorium, dicht begroeid, in hun natuurlijke omstandigheden. Voor de bezoekers? Beleef plezier aan een zeldzaam exemplaar, de witte wolf woont hier ook op de boerderij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten