woensdag 16 november 2011

Hongaarse zigeunermuziek bij Toonbeeld Concert op Zondag

(Foto: Toonbeeld)
CASTRICUM - Zondag 27 november speelt de groep 'Csókolom' bij Toonbeeld Concert op Zondag.
Met bewerkingen van Hongaarse muziek en zigeunermuziek, met exotische ritmes, vurige zang en wervelende improvisaties belooft het een warm concert te worden.

Csókolom
Het concert heeft een bijzonder vrolijke sfeer. Anti von Klewitz en haar groep Csókolom komen optreden en het zal moeilijk blijken om op de stoelen te blijven zitten.
Csókolom is een groep die bestaat uit vier strijkers. Met een mix van zigeunermuziek, Hongaars, Balkan en Gipsy-swing belooft het een levendige voorstelling te worden.
Anti von Klewitz is opgegroeid in Joegoslavië. Van jongs af is ze vergroeid met de dorps- en zigeunermuziek uit de Balkan. Na een klassieke opleiding trok ze onder anderen door Australië met een salsaband. Ze richtte een nieuwe band op die Csókolom heet. Zij verkennen de muziek op een spannende en originele manier, die dwars door stijlen en stromingen gaat. Met hun eigenzinnige mix van zigeunermuziek uit Hongarije en de Balkan weten ze de sluimerende Slavische ziel van de luisteraar te raken. Daarnaast wordt een appel gedaan op je danslust. Als luisteraar word je meegesleurd met passie, humor en een stem die je raakt.
Csókolom toerde door de VS en Australië, treedt hoofdzakelijk op in Duitsland en Nederland, en wordt gezien als een belangwekkende, serieus te nemen stem in de wereldmuziek. Er zijn drie CD’s, alle uitgebracht op het gerenommeerde Amerikaanse label Arhoolie te beluisteren. Door de jaren heen is de groep gegroeid, en inmiddels biedt Csókolom verschillende programma’s aan: voor wereldmuziekpodia, kamermuziekpodia, een theaterconcert voor jongeren en een muziek/poëzieprogramma
U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar dit kwartet, dat nergens ter wereld zijn gelijke heeft.

- Het concert wordt gehouden op 27 november in de Aula van Toonbeeld, Jan van Nassaustraat 6 in Castricum. 
- Aanvangstijd van het concert 11.30 uur, einde rond 13.30 uur.
- In de pauze is er gratis koffie, thee, frisdrank en/of wijn.
- Losse toegangskaarten: € 12,00 - € 9,50 (CJP, 65+) - € 4,75 (tot 12 jaar)
- Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en via e-mail: toonbeeld.concertopzondag@gmail.com
- Verder zijn kaarten verkrijgbaar bij Muziekhandel Borstlap (Bakkum), Boekhandel Laan (Castricum Centrum) en de Readshop (Geesterduin).
- Telefonisch reserveren is ook mogelijk : 0251659012 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten