dinsdag 22 november 2011

Hongaarse natuurfoto wint hoofdprijs


De Hongaarse natuurfotograaf Szentpéteri József (Joe Petersburger) heeft de hoofdprijs gewonnen op de fotowedstrijd van The National Wildlife Federation, de grootste Amerikaanse organisatie voor natuurbehoud. De winnende foto is geselecteerd uit 27.000 foto's en werd gemaakt in Hongarije.

Szentpéteri József
Szentpéteri József, een inwoner van Debrecen in Hongarije, is professioneel fotograaf en bioloog, gespecialiseerd in het gedrag van dieren, plantentaxonomie en het conserveren ervan. Hij uitte voor het eerst zijn artistieke kant door diverse illustraties te maken. Daarna realiseerde hij zich de impact die fotografie heeft op mensen en begon hij zich te concentreren op wat hij noemt de "picturale documentatie van de natuur", met name van de minder bekende en bedreigde soorten en natuurlijke habitats in Oost-Europa.

Szentpéteri won tal van internationale fotojournalistiek en wildlife fotografie wedstrijden en zijn foto's illustreerden drie verhalen (waarvan hij er zelf ook één schreef) voor National Geographic. Onlangs is hij ook geïnteresseerd geraakt in film. Verder doceert hij over o.a. fotografie, fotojournalistiek en milieu wereldwijd en jureert hij op diverse internationale fotowedstrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten