vrijdag 28 oktober 2011

Middeleeuws straattheater met Musica Antiqua

Op zaterdag  5 november kunt u genieten van een Hongaarse dans- en muziekavond in hartje Denderleeuw. Musica Antiqua zorgt voor de muzikale noot bij het straattheater van de groep Golyalábasok. De artiesten uit de buurt van het Balatonmeer bruisen van energie en brengen dit over op de toeschouwers. Naast muziek, dans en theater mag u zich verwachten aan goochelacts, poppenspel, steltenlopers en zoveel meer…

De groep Musica Antiqua is een twintig man sterk ensemble, afkomstig uit Héviz (Hongarije). Dit jaar schotelen ze ons om 20 uur in zaal Den Breughel een heus middeleeuws straattheater voor.
Terwijl de pottenbakker zijn aardewerk bewerkt zullen muziek, dans en spektakel elkaar aanvullen. Tijdens het Breugelfeest strijden de steltenlopers om hun geliefde.
In de pauze en na het optreden is er een mogelijkheid om Hongarije te proeven in de vorm van hun wijnen en palinka.
Alle groepsleden kijken uit naar hun ‘Flanders’ tour’ omdat het voor deze jonge mensen een enige gelegenheid is om een buitenlandse reis te maken. Zij zijn de commissie cultuur van Denderleeuw dan ook erg dankbaar om bij ons te mogen optreden.
Kom gerust eens kijken en geniet van de muzikale hoogstandjes en de Hongaarse energie van de jonge groepsleden.
Een kaart kost 8 euro en is te verkrijgen bij de cultuurdienst in ’t Kasteeltje (Stationsstraat 7 in Denderleeuw), op het nummer 053 66 24 40 of via mail naar cultuur@denderleeuw.be 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten