donderdag 20 oktober 2011

Hongaarse taalcursus in Gent

Hongaars leren in Gent? Dat kan! Al sinds 1997 organiseert de Vlaams-Hongaarse Culturele Kring een taalcursus Hongaars in de buurt van Gent. Ook dit jaar zijn er terug drie jaren gestart met de studie van deze moeilijke taal. Alhoewel, moeilijk is een groot woord, want met Ildikó Botlik en Mariann Kiss als lesgeefsters leert u spelenderwijs Hongaars.

In het eerste jaar maken de cursisten kennis met de taal. Met behulp van het handboek 'Hongaarse Taalcursus' en eigen lesblaadjes leert men u de beginselen zoals uzelf voorstellen, tellen, de dagen van de week, een aantal werkwoorden vervoegen,... zodat u een goede basis ontwikkelt en al een kort gesprekje kan voeren.

Het tweede jaar werkt verder met zowel het handboek 'Hongaarse Taalcursus' als eigen lesblaadjes en hier gaat men dieper in op de grammatica en de woordenschat. U leert er diverse gerechten bestellen op restaurant, naar de winkel of naar de dokter gaan,...

In het derde jaar perfectioneert u zich het Hongaars door teksten te bestuderen, oefeningen te maken en dialogen te voeren over allerhande actuele thema's.

Krijgt u al zin om op woensdagavond (1ste jaar) of op maandagavond (2de & 3de jaar) telkens van 19u45 tot 22u00 een woordje Hongaars te leren? Aarzel dan niet om organisator Jan Boon (jan.boon12@scarlet.be) te contacteren of eens een les mee te volgen. De eerste les is gratis!



Deze cursus gaat door in de Stedelijke Freinetschool 'Het Trappenhuis', Lucas Munichstraat 29 te Gent (Dampoort).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten