dinsdag 18 oktober 2011

Fred Kelemen, cameraman The Turin Horse, in Amsterdam

The Turin Horse: winnaar Zilveren Beer filmfestival Berlijn 2011.  

EYE (Film Instituut Nederland) organiseert een speciale voorstelling van The Turin Horse, de nieuwste film van Béla Tarr. Zondag 23 oktober komt Tarrs cameraman Fred Kelemen naar Amsterdam om te vertellen over zijn samenwerking met de eigenzinnige Hongaarse regisseur. The Turin Horse wordt uitgebracht door EYE en is vanaf 20 oktober te zien in Nederland.

The Turin Horse (2011), Tarrs filosofisch geïnspireerde parabel over de beproevingen van het menselijk bestaan, won de Zilveren Beer van het Filmfestival Berlijn en werd uitbundig geprezen door de internationale filmkritiek. De film wordt vanaf 20 oktober 2011 door EYE uitgebracht in Nederland.

Cameraman Fred Kelemen zal tijdens een speciale voorstelling in EYE Vondelpark ingaan op Tarrs bijzondere werkwijze. Kelemen was ook de cameraman van Tarrs voorlaatste film The Man from London (2007, Gouden Palm-nominatie). In gesprek met Filmkrant-redacteur Ronald Rovers vertelt Kelemen over de filmtaal van Béla Tarr, zijn werk als cameraman en de staat van de Europese onafhankelijke film. De avond begint om 19.00.

Bron: www.eyefilm.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten