Een bruisende blog over Hongarije, in al zijn/haar meest fascinerende schakeringen...
maandag 9 januari 2012
Was het nu Goulash, Pörkölt of Gulyásleves?
Goulash heet overal ter wereld goulash, behalve in Hongarije. Wat wij
‘Hongaarse goulash’ noemen heet daar pörkölt. Ze kennen er wel een
gerecht dat gulyás heet, maar dat is een soep.
Wat je hier 'goulash' noemt is geen pörkölt, meer hachee. En hele andere kruiden.
Pörkölt is wel lekker maar wordt echt met trucjes gemaakt (bijna aangebrande paprikapoeder) ipv zajesmix ;-). Ook te maken van bonen of champingons...lekker vega variant. Gr, Julia
Wat je hier 'goulash' noemt is geen pörkölt, meer hachee. En hele andere kruiden.
BeantwoordenVerwijderenPörkölt is wel lekker maar wordt echt met trucjes gemaakt (bijna aangebrande paprikapoeder) ipv zajesmix ;-).
Ook te maken van bonen of champingons...lekker vega variant.
Gr,
Julia