zondag 22 januari 2012

Maandag 23/1 om 20u30 in KASKcinema: THE TURIN HORSE (Béla Tarr)

(ook nog op maandag 30/1 in KASKcinema)

De grootmeester van de Hongaarse cinema, met prachtfilms als Damnation en het zeven uur durende epos Satantango op zijn palmares, heeft met The Turin Horse zijn laatste film gemaakt. Mis dus deze kans niet om zijn zwanenzang, winnaar van de Zilveren Beer op de Berlinale, op het grote scherm te zien. In januari als One Shot Cinema in KASKcinema te bekijken!

Op de Piazza Alberto in Turijn ranselt een koetsier zijn vermoeid paard af. Filosoof Friedrich Nietzsche aanschouwt per toeval het tafereel, dwingt de man op te houden, slaat zijn armen om de hals van het paard en begint te huilen. Nadien wordt hij krankzinnig en leeft nog elf jaar zonder een woord te zeggen. The Turin Horse vertelt het verhaal van het paard, de koetsier en zijn dochter in ware Béla Tarr-stijl: lang aangehouden shots, prachtige cinematografie en een melancholische soundtrack.

www.cobra.be
De fascinerende, allerlaatste film van de Hongaarse grootmeester Béla Tarr gaat over het paard dat een fatale ontmoeting had met Friedrich Nietzsche. ‘The Turin Horse’ speelt elke maandagavond van januari in het KASK in Gent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten